Sosyal Medya Hesaplarımız

Çekmeköy

Çekmeköy Muhtarlarından Orhan Çerkez’e Tebrik Ziyareti

Çekmeköy’ün yeni dönem mahalle muhtarları, Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i makamında ziyaret ederek, tebriklerini iletti. Başkan Çerkez, muhtarlarla uyum içinde çalışacaklarını vurguladı.

Yayımlandı

31 Mart Yerel İdareler Seçimleri‘nde göreve seçilen Çekmeköy’ün 21 mahalle muhtarı, Belediye Başkanı Orhan Çerkez‘i makamında ziyaret etti. Hem yeni hem de yeniden seçilen muhtarları ağırlayan Başkan Çerkez, bu buluşmayı ilçenin yönetiminde birlik ve uyumun pekiştirilmesi için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

“Çekmeköy’e hizmet etme sürecinde, muhtarlarımızla sürekli istişare halinde olacağız.”

Başkan Çerkez, muhtarlarla yaptığı görüşmede, “Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi ve bizim doğrudan iletişim kurduğumuz temsilcileridir. Çekmeköy’e hizmet etme sürecinde, muhtarlarımızla sürekli istişare halinde olacağız. Onların öneri ve taleplerini dikkate alarak, ilçemizi daha güzel yarınlara taşıyacak projeleri hayata geçireceğiz.” dedi ve muhtarların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan, ziyaret eden tüm muhtarları tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Yanıtla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çekmeköy

Soğukpınar halkından Başkan Orhan Çerkez’e teşekkür

Soğukpınar Mahalle sakinleri kötü koku ve olumsuz hijyen kuralları nedeniyle bu yıl kurban satış ve kesim alanının mahallerinde kurulmaması yönünde talep ve isteklerini yerine getiren Başkan Orhan Çerkez’e teşekkür etti.

Yayımlandı

Geçmiş yıllarda kötü koku ve hijyenik olmayan koşullar nedeniyle eleştirilen Soğukpınar Mahallesi‘ndeki kurban satış ve kesim alanı, bu yıl mahalle sakinlerinin yoğun talepleri doğrultusunda kurulmayacak. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, mahalle sakinlerinin sağlık ve çevre konusundaki hassasiyetlerini ön planda tuttuklarını ve bu kararı onların rahatı için aldıklarını açıkladı. Mahalle muhtarı ve sakinleri, bu karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Çerkez’e teşekkür ettiler. Başkan, “Komşularımızın talepleri bizim için öncelikli” diyerek, vatandaş odaklı hizmet anlayışlarını vurguladı.

Soğukpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Cansız; “Komşularımızın talebi üzerine kurban pazarımızın olduğu yerde hem hijyen açısından hem de sağlık açısından gelen talepleri doğrultusunda biz de Belediye Başkanımız Orhan Çerkez’e konunun bilgisini verdik. Konu hakkında sağ olsun bizleri kırmadı. Sunduğumuz talepler doğrultusunda halkımızın isteklerini karşılıksız bırakmadı. Kendisine şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Kurban bayramı geldiğinde insanlar bayramı güzel yaşarken biz burada hüsran yaşıyoruz diyorlardı. Kokusu, hijyenik olmayışı, temiz olmayışı bayramın 20 gün öncesinde kurulan ve 2 ay sonrasında da devam eden problemlerden ötürü büyük bir muzdariplik yaşıyorduk. Büyük bir sıkıntı yaşıyorlardı buradaki insanlarımız. Çok şükür bu sene kurulmayacak. Komşularımız bu Kurban Bayramı’nda güzel bir nefes alacaklar” dedi.

Mahalle sakini Osman Uysal, “Ben burada yaklaşık 10 yıldır oturuyorum. Kurban Bayramı’ndan yaklaşık 15-20 gün önce büyük büyük kamyonlar, sığırlar, inekler, kurbanlık hayvanlar getiriliyordu. Kötü koku, hijyensiz ortam ve trafik sıkışıyor otoparkımıza girip çıkmakta zorlanıyorduk. Çobanlar arasında kavga yaşanıyor,  çocuklarımız ve yaşlılarımız uyuyamıyordu. Önceki dönemde birçok kez talepte bulunduk fakat bir çözüme kavuşamamıştı. Bu sene yeni seçilen muhtarımıza talepte bulunduk isteklerimizi ilettik. Onun vasıtasıyla belediyemize ulaştık. Değişen yönetim bizim isteklerimizi, taleplerimiz duydu. Bize yardımcı olmak adına bu sene burada kurban pazarının kurulmayacağı söylendi. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Bu sene Kurban Bayramı’nı gerçekten bir bayram havasında yaşayacağız. Çok teşekkür ederiz” dedi.

Mahalle sakini Gülşen Uysal, “ Öncelikle Orhan Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Dinleniyor olmak gerçekten çok güzel bir olay. Çözüm buldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz burada kurbanlıkların kaçtığı gördük çocuklarımız sokakta olsa zarar görebilirdi. Arabalarımıza zarar verdiği de oldu. Sanırım yönetmeliklerde de kurban alanlarının böyle halkın içine kurulamayacağına dair bir madde de var. Biz yıllarca sesimizi duyuramamıştık.  Bunun oluyor olması bizlerde sevinç yarattı. Biz teşekkür etmek istiyoruz, halkını dinlediği için. Bundan sonraki dönemlerde bizde onun yanındayız” dedi.

Okumaya Devam Et

Çekmeköy

Halk İstedi, Başkan Yaptı! Soğukpınar Kurban Satış Ve Kesim Alanı Kurulmayacak

Soğukpınar Mahallesi’nde daha önce kurulan ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan kurban satış ve kesim alanı bu yıl vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kurulmayacak.

Yayımlandı

Geçmiş yıllarda Soğukpınar Mahallesi‘nde kurulan ve mahalle sakinlerinden yoğun tepki gören kurban satış ve kesim alanı, bu yıl vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda kurulmayacak.

Mahalle sakinlerinin kötü koku ve hijyenik olmayan ortam şikayetleri üzerine, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, vatandaşların yaşam kalitesini ön planda tutacak kararları desteklediklerini belirtti.

“Mahalle sakinlerimizin sağlık ve çevre konularındaki hassasiyetlerini dikkate alarak aldığımız bu karar, komşularımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Kötü koku ve hijyenik olmayan ortamın, vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkilediğinin bilincindeyiz. Bu nedenle bu yıl Soğukpınar Mahallesi’nde kurban pazarı kurulmayacak. Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığı ve refahı önceliğimizdir”

Okumaya Devam Et

Çekmeköy

Çekmeköy Crea Center’da Çocuklar İçin Atölye

Çekmeköy’deki Crea Center, çocuklara yönelik bir 3D Puzzle ile Oyunlaştırma ve Deneyimleme Atölyesi düzenledi. Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Yayımlandı

Crea Center Çekmeköy’de gerçekleştirilen atölyede, Endüstriyel Tasarımcı Özge Can Kılıç tarafından özel olarak tasarlanmış 3D puzzlelar kullanıldı.

Çevre dostu ve sürdürülebilir malzemelerden üretilen bu puzzle setleriyle çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in sürpriz ziyareti atölyeye ayrı bir heyecan kattı.

Çocuklarla birlikte keyifli vakit geçiren Başkan Çerkez, bu tür özel projelerin toplumun her kesimi için önemli olduğunu vurguladı. Başkan, Crea Center’ın Avrupa Birliği desteğiyle kurulduğunu ve gelecekte de bu merkezin önemli projelere ev sahipliği yapacağını belirtti.

“ Çocuklar gülsün ki Çekmeköy de, tüm dünya da gülsün. Hayatın her alanına dokunan özel projelerle 7’den 70’e komşularımızın yanında olacağız. Bugün de Crea Center yerleşkemizde özel bir çalışmada çocuklarımızla buluştuk. Avrupa Bİrliği ile desteği ve işbiliği ile kurula bu merkezimizde, bilimin ışığında eğlenceli vakit geçiren çocuklarımızın heyecanı görülmeye değer.  Önümüzde ki süreçte bu merkezimizi daha aktif kullanıp geleceğe dair önemli projelere imza atan bir merkez üssü konumuna getireceğiz. “

Okumaya Devam Et

POPÜLER HABERLER

Copyright © 2024 Çekmeköy Gazetesi